2015-12-26

hazafele az ut veszelyes

telen tortent, karacsonykor, amikor a dolgos mindennapok ismet megkezdodtek, es mindenki a szeretteivel volt elfoglalva. karacsony masnapja, amikor meg rosszul van mindenki a karacsonyi vacsoratol es megsavanyodik az unnepek elott vasarolt tej, amikor egy nem fura lany epp vegzett a munkaval. ket nap szabadnap utan nagy megeroltetes volt, mivel aznap kezdodott az osszes karacsony utani szezonalis vasar, ahova mindenki hivatalos, es 100 forintal olcsobban megveheti azt a polot, amit majd marcius eleje tajan felvesz aludni, amikor a nappalok erezhetobben hosszabbak lesznek. de egyebkent maskor meg mar nem is igazan.
szoval ezen az esten kulonosebben nem volt hideg, langyos deli szel fujt, de azert a lany konnyei megis kicsordultak tole.
ezen az esten a karacsonyi fenyek kialudni latszodtak mindenhol, de nem itt. a felfujhatos telapok mereszen masztak felfele az erkelyekre, egyaltalan nem ijeszto modon, pedig ugy sokkal mokasabb lenne, gondolta a lany.
ezen az esten mar pirkadatkor elhuzott az ‎utolso busz, amit a lany nem tudott, de feltuno mondon a buszmegallokban senki sem volt azon az esten.. ez persze 20 percel a busz megerkezese utan tunt fel (vagyis, amikorra meg kellett volna neki) , es aztan kezdett el azon gondolkozni, hogy mi. meg, amikor egy taxis elhaladt az ures buszmegallo mellett es valamit orditott a lanynak.. (de az persze a fulhallgato miatt nem hallott semmit) szoval akkor inkabb azert rakeresett google-n, hogy mi a palya, a buszokkal ezen a csodas ejszakan.
ezen az esten hat eloszor az ottartozkodasa ota haza kellett neki gyalogolnia.
nem banta a lany, csak epp azt, hogy karacsonykor a sok vilagtalan paraszt reszegen biztos meg akarja majd olni, amikor kikecmeregnek a barbol, pont, amikor o elhalad elotte.. na meg, hogy nem tett talpbetetet a bakancsaba aznap, mert a karacsonyi utazasai soran attette egy jobb, unnepibb cipobe.
ezen az esten a baratnoje whatappon irta neki, hogy el akar menni a kozos munkahelyukrol, ami csak megjobban lehozta a lanyt. ezert inkabb csak baktatott tovabb.
elhaladt egy bar mellett: akcios sor es hambi menun kivul semmi felelmetes. 
a masodik barbol egy homoki feka maszot ki negykazlab, de annak nem volt lelki jelenlete ugy  egyaltalan, nemhogy meg gyilkolaszni jocskan lekesett buszos lanyokat!
szep lassan kozeledett haza, egyre jobban erezte magat, amikor elert a csatornahoz, ahol egy mely volgyben csordogalt annak a vize, sekely mocsarat alakitva ki maga korul. magas kerites vette korul a lefele vezeto lepcsoket, de nem eleg magas, hogy ne lehessen atmaszni rajta konnyu szerrel.‎ a keleti kapunal mintha villanypasztor vedte volna a lefele vezeto utat, latszolag ok nelkul. talan egy csoves lakik lenn, aki kirabolja az ott elhaladokat. 
azon az esten azt gondolta a lany, hogy le kellene masznia a csatornahoz, meglatogatni a maniakus gyilkost, hatha a birtokaban levo angol muffin es kremsajt csekely ertekeert majd belefolytja a csatorna vizebe, es a telefonjaert meg majd talan nem eroszakolja meg. talan nem is kell megkernie, csak belefekszik a mocsarba es majd lassan elnyeli ot, es szep lassan elszunnyad. talan.
de inkabb elhaladt a csatorna lepcsoi mellett es tovabb setalva a talpait fajdalva szepen lassan kozeledett "haza". 
azon az esten a feluljaron ket kamion haladt el, amig o alul, a zsebeben matatva. 
aztan elovette a telefonjat es elkezdett irni valamit. meg akkor is irt, amikor veletlenul tovabbsetalt az "otthona" elott, es vegre elkezdett fazni is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése